Продукти:
• 1 кг малки херинги
• 3-4 с.л. брашно
• 1 яйце
• 3-4 с.л. прясно мляко
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме рибките. Подсушаваме ги, отстраняваме главите и костите и леко ги посоляваме.
От брашното, яйцето, млякото и сол на вкус забъркваме гъсто палачинково тесто.
Потапяме всяка рибка в тестото и я пържим в много гореща маслена баня, докато хване червеникава корица.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...