Продукти:
• 200 г краве масло
• 120 г пудра захар
• 3 яйца
• 50 г какао
• 200 г брашно
• 1 бакпулвер
• 200 мл прясно мляко
За сиропа:
• 100 г захар
• 200 мл вода
За глазурата:
• 60 г захар
• 50 г какао
• 200 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта разбиваме до побеляване, прибавяме един по един жълтъците, после млякото, какао-то, брашното с бакпулвера и накрая белтъците, разбити с 2 с.л. захар.
Разбъркваме добре и изсипваме в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Печем в умере-на фурна, след което сиропираме леко кекса (водата със захарта варим 5 минути).
Захарта, какаото, млякото и маслото за глазурата варим до сгъстяване и заливаме кекса. По желание от-горе може да поръсим с нарязани печени орехи.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...