Продукти:
• 150 г пресято брашно
• 1/4 ч.л. сол
• 8 яйца
• 370 г захар
• 1 с.л. настъргана портокалова кора
• настърганата кора от 2 лимона
• сокът от 1 лимон
• 65 г кокосови стърготини
• 2 с.л. царевично брашно
• 250 мл вода
• 75 г краве масло
За крема:
• 115 г краве масло
• 115 г пудра захар
• ситно настърганата кора на 1 лимон
• 100-120 мл лимонов сок
• 115 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Разбиваме на гъста пухкава смес 6 от яйцата с 1 с.л. топла вода и 165 г захар. Бъркаме интензивно на котлона, сваляме от огъня и прибавяме портокаловата кора, половината от лимонената кора и 15 мл лимонов сок. Прибавяме 65 г кокосови стърготини. С дървена лъжица омесваме в тази смес брашното.
Застиламе с пергаментова хартия три кръгли тавички с диаметър 20 см и разпределяме в тях сместта. Печем 25-30 мин в предварително загрята на 180°С фурна. Изваждаме блатовете, покриваме ги с чиста кърпа и ги оставяме 5 мин да изстинат.
В тенджерка смесваме размитото на гладка кашичка с малко вода царевично нишесте и останалите яйца. Прибавяме остатъка от захарта, лимоновия сок, водата, маслото и лимоновата кора. Оставяме сместа за 20 мин да се запече.
Приготвяме маслен крем от посочените в рецептата продукти. На принципа на сандвича мажем между блатовете, като отгоре слагаме от запечената царевична смес. Най-отгоре слагаме също запечен царевичен крем. Обилно поръсваме сладкиша отгоре и отстрани с кокосови стърготини.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...