Продукти:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 с.л. бакпулвер
• 1 ч.л. смляно индийско орехче
• 1 ч.л. смляна канела
• 200 г краве масло
• 300 г кристална захар
• 4 яйца
• 2 жълтъка
• 2 с.л. коняк
За глазурата:
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1/2 к.ч. вода
1/2 к.ч. ром
• 1 ч.л. смляно индийско орехче
• 1 к.ч. коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, прибавяме подправките и разбъркваме добре. Едно по едно прибавяме яйцата, а след тях – жълтъците. Постепенно сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Слагаме и 2 с.л. коняк, разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма. Печем в умерена фурна, като оставяме накрая кекса да изстине във фурната.
Приготвяме глазурата, като при непрекъснато бъркане върху слаб огън смесваме захарта, маслото, водата и индийското орехче. След това охлаждаме и прибавяме рома и коняка. Обръщаме изстиналия кекс в подходяща чиния и го заливаме с глазурата. Поднасяме го 1 ден след като сме го приготвили.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...