Продукти:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 с.л. бакпулвер
• 1 ч.л. смляно индийско орехче
• 1 ч.л. смляна канела
• 200 г краве масло
• 300 г кристална захар
• 4 яйца
• 2 жълтъка
• 2 с.л. коняк
За глазурата:
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1/2 к.ч. вода
1/2 к.ч. ром
• 1 ч.л. смляно индийско орехче
• 1 к.ч. коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, прибавяме подправките и разбъркваме добре. Едно по едно прибавяме яйцата, а след тях – жълтъците. Постепенно сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Слагаме и 2 с.л. коняк, разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма. Печем в умерена фурна, като оставяме накрая кекса да изстине във фурната.
Приготвяме глазурата, като при непрекъснато бъркане върху слаб огън смесваме захарта, маслото, водата и индийското орехче. След това охлаждаме и прибавяме рома и коняка. Обръщаме изстиналия кекс в подходяща чиния и го заливаме с глазурата. Поднасяме го 1 ден след като сме го приготвили.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...