Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с ореховите ядки. Добавяме брашното, размесено с амонячната сода. Наливаме 2 ч.ч. хладка вода, като разбъркваме.
Прибавяме канелата, разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...