Продукти:
• 2 ч.ч. настъргани моркови
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. счукани орехи
• 3/4 ч.ч. краве масло
• 1/2 с.л. ром
• кората на 1 лимон
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, рома, настърганата лимонова кора и морковите. Разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час.
Прибавяме брашното със содата и орехите . Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Сипваме в намаслена и набрашнена форма и печем в умерено силна фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...