Продукти:
• 2 ч.ч. настъргани моркови
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. счукани орехи
• 3/4 ч.ч. краве масло
• 1/2 с.л. ром
• кората на 1 лимон
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, рома, настърганата лимонова кора и морковите. Разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час.
Прибавяме брашното със содата и орехите . Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Сипваме в намаслена и набрашнена форма и печем в умерено силна фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...