Кулинарни рецепти » Напластена празнична пита

 Напластена празнична пита

Продукти:

• 4 ч.ч. брашно
• 1 бучка /колкото орех/ мая за хляб
• 2 ч.л. сол
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г натрошено сирене
• 4 яйца

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в малко вода и я оставяме да втаса. От брашното, втасалата мая, солта и 1 ч.ч. хладка вода омесваме средно меко тесто. Разделяме тестото на 12 топки. Намазваме топките с разтопено масло и ги оставяме да престоят половин час. После ги разточваме като обилно мажем с разтопеното масло.

Слагаме 6 от разточените кори една върху друга и ги разточваме на обща кора с размерите на тавата. Слагаме кората в обилно намаслената тава и разтиламе отгоре плънката, която сме приготвили от натрошеното сирене и 3 разбити яйца.

По описания начин разточваме и другите 6 питки на кора. Покриваме плънката с втората кора. Намазваме отгоре с четвъртото разбито яйце и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало