Продукти:
• 1 кг брашно
• 3 яйца
• половин кофичка кисело мляко
• 1 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 с.л. олио или масло
• 1 с.л. равна сол
• хладка вода за замесване
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и го смесваме със содата. Правим кладенче и поставяме разбърканите с млякото яйца, мазнината, захарта и солта. Разбъркваме, като добавяме малко вода, така че да се получи меко тесто. Месим, докато тестото се изглади и се появят мехурчета.
Разстиламе го на питка в тава, поръсена с брашно, оставяме да престои половин час, мажем с жълтък и печем в умерена фурна. Още гореща, напръскваме питката с вода и покриваме с кърпа, за да омекне кората.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...