Продукти:
• 1 кг брашно
• 3 яйца
• половин кофичка кисело мляко
• 1 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 с.л. олио или масло
• 1 с.л. равна сол
• хладка вода за замесване
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и го смесваме със содата. Правим кладенче и поставяме разбърканите с млякото яйца, мазнината, захарта и солта. Разбъркваме, като добавяме малко вода, така че да се получи меко тесто. Месим, докато тестото се изглади и се появят мехурчета.
Разстиламе го на питка в тава, поръсена с брашно, оставяме да престои половин час, мажем с жълтък и печем в умерена фурна. Още гореща, напръскваме питката с вода и покриваме с кърпа, за да омекне кората.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...