Продукти:
• 3 големи стръка праз
• 100 г олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода
• 1 1/2 ч.ч. пшенично брашно
• 1 1/2 ч.ч. царевично брашно
• 2 с.л. нарязан на ситно джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Праза нарязваме и задушаваме в олиото, посоляваме. Яйцата разбиваме, прибавяме киселото мляко със содата, брашното и джоджена и задушения праз.
Разбъркваме добре и изсипваме в намазана с олио тава, може и в кексова форма. Печем до зачервяване.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...