Кулинарни рецепти » Студено антре с език

 Студено антре с език

Продукти:

• 500 г език
• 60 г краве масло
• 1 консерва грах
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Добре измития език варим в студена подсолена вода, вадим го топъл и го обливаме със студена вода. Обелваме му кожата.

Задушаваме граха с половината от маслото. Подправяме със сол, черен пипер и инидйско орехче.

В другата част от маслото изпържваме гъбите и ги подправяме със сол и черен пипер.

Изстиналия език нарязваме на филийки, редим ги в средата на платото и около тях правим венци от граха и гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало