Продукти:
• 500-600 г филе от шаран
• 1 морковче
• 1 парче целина
• 1 магданозен корен
• 1 лимон
• 100 г майонеза
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 парче лук
• 1 с.л. стерилизиран грах
• магданоз
• оцет
• захар
• сол
Начин на приготвяне:
Наливаме в тенджерата 3 пръста вода и слагаме на огъня. Щом заври, слагаме почистените корени, посоляваме, захлупваме и варим 20 мин на умерен огън.
Изваждаме корените, подкиселяваме с оцет на вкус, слагаме рибата, нарязана на филийки, и варим 15 мин на тих огън. Изваждаме парчетата шаран, нареждаме ги в голяма чиния и изчакваме да изстинат.
При непрекъснато бъркане разреждаме майонезата с няколко лъжици охладен бульон. Подправяме със захар, сол и черен пипер и прибавяме сварените корени, които сме нарязали на ситно, отцедения грах и попарения и ситно нарязан лук.
Заливаме рибата с така приготвената марината и слагаме за няколко часа в хладилник. Преди поднасяне украсяваме с магданозени клончета и резенчета от лимона.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...