Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани

 Пълнени патладжани

Продукти:

• 200 г варено или печено пилешко месо
• 2 изпечени патладжани
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. сусам
• 6 с.л. майонеза
• 1-2 стръка копър
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1/2 ч.л. тахан
• 3 зелени маслини
• бял и черен пипер
• листа от целина и мента
• сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги срязваме надлъжно на две. Внимателно ги издълбаваме, леко посоляваме и обтриваме от вътрешната страна с част от майонезата, която сме смесили със счукания чесън и наситнения копър.

Смесваме ситно нарязаното месо с останалата майонеза, белия и черния пипер. Прибавяме сусамените семена, които предварително сме запекли в сух тиган и сме счукали много добре. Прибавяме също така тахана и ситно нарязаните маслини. Разбъркваме много добре и пълним издълбаните патладжани с тази смес, така че да се получи връх.

Украсяваме с листенца от целина и мента и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало