Кулинарни рецепти » Пикантно предястие

 Пикантно предястие

Продукти:

• 5 картофа
• 1 малка глава червено цвекло
• 2 моркова
• 2 кисели краставички
• 1 стрък праз
• сол, оцет, зехтин

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Изсипваме ги в дълбок съд. Обелваме цвеклото и го нарязваме на филийки. Сваряваме го, отцеждаме добре и нарязваме на кубчета.

Обелваме и сваряваме морковите. Нарязваме ги на кубчета. Нарязваме праза и краставичките на кръгчета.

Смесваме всички зеленчуци и ги подправяме с оцет, зехтин и сол според вкуса. Разбъркваме и поднасяме предястието охладено.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало