Продукти:
300 г едри зелени маслини без костилки
1 средно голяма глава лук
1 скилидка чесън
2 тънки резена шунка
4 с.л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
2 с.л. зехтин
За панировката:
1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1/2 ч.ч. галета
зехтин (олио) за пържене
Начин на приготвяне:
Слагаме лука, чесъна, шунката, зехтина и черния пипер в миксер и пасираме до получаване на гладко пюре. С помощта на шприц пълним маслините със сместа.
Загряваме зехтина (олиото) в тиган на умерена температура. Овалваме маслините първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата. Пържим до златисто.
Изваждаме и редим в подходящ съд за сервиране. Поръсваме с магданоза.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...