Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 200 г натрошено сирене
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата. Прибавяме олиото, натрошеното сирене, киселото мляко със содата, солта и брашното.
Разбиваме добре и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Печем баницата в умерено загрята фурна. Поднасяме я с айран.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...