Продукти:
• 1 кг брашно
• 500 мл вода
• 1 ч.л. сол
• 1 к.ч. олио
• 300 г краве масло
За плънката:
• 300 г сирене
• 3 яйца
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто от брашното, водата и солта. Накъсваме го на топки с големината на орех. Намазваме топките с олиото, нареждаме ги в тава и ги оставяме да престоят половин час. После ги разточваме на малки питки. Слепваме питките по четири, като мажем помежду им с разтопеното масло. Разточваме всяка четворка на голяма кора, която нарязваме на еднакви парчета. /Оставяме една кора цяла./
В намаслена тавичка нареждаме отрязаните парчета по три-четири едно върху друго, като мажем помежду им с разтопеното масло и ръсим с плънка от натрошеното сирене, смесено с разбитите яйца. Покриваме парчетата с отделената цяла кора и поръсваме отгоре останалото разтопено масло и малко вода. Печем масленицата в силна фурна.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...