Кулинарни рецепти » Селска баница

 Селска баница

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 яйце
• 5-6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. топло прясно мляко
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• сол
• олио за поръсване

За плънката:

• 250 г сирене
• 2 яйца

За сиропа:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с разбитото яйце, захарта, киселото и прясното мляко. Прибавяме оцета, олиото, содата и малко сол и омесваме средно меко тесто. Разделяме го на малки питки, които оставяме да престоят около 20 мин.

Приготвяме плънката като смесим натрошеното сирене с разбитите яйца.

От всяка питка разточваме кора, поръсваме с олио и разстиламе от плънката. След това навиваме кората на руло и слагаме в намаслена тава. Продължаваме така, докато разточим всички топки. Поръсваме отгоре с олио и слагаме да се пече в предварително загрята умерена фурна.

След изпичане, оставяме баницата да изстине и я заливаме с млякото, в което сме разтворили захарта. Връщаме отново за няколко минути в слаба фурна, за да се затопли млякото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало