Кулинарни рецепти » Сьомга с грейпфрут

 Сьомга с грейпфрут

Продукти:

• 6 котлета от сьомга
• 1 лимон
• 1 грейпфрут
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 2-3 скилидки чесън
• черен и бял пипер
• магданоз, сол
• зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

Приготвяме марината от настърганата лимонова кора, сока от грейпфрута и лимона, виното, черен и бял пипер и сол на вкус. Оставяме рибата да се маринова 1 час.

Нарязваме скилидките чесън на половинки и ги запържваме в сгорещения зехтин. Щом пожълтеят, ги изваждаме и в същата мазнина запържваме котлетите от двете им страни.

После сипваме в тигана маринатата, връщаме котлетите и ги задушаваме по 3-4 мин от всяка страна. Отцеждаме сготвената риба и я поднасяме украсена с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало