Продукти:
• 40 зелени орехчета
• 1,5 л силен, неароматизиран алкохол /чист спирт, водка и др./
• 1-2 карамфилчета
• 1 пръчка канела
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме орехчета на половинки, заливаме с алкохола и ги оставяме в добре затворен съд на тъмно и хладно място. Така престояват около 6 месеца, като всяка седмица ги разклащаме добре.
Прецеждаме течността през многослойна марля и разреждаме до желания от нас градус с подсладена на вкус вода. Разливаме в сухи бутилки и запушваме добре.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...