Продукти:
• 40 зелени орехчета
• 1,5 л силен, неароматизиран алкохол /чист спирт, водка и др./
• 1-2 карамфилчета
• 1 пръчка канела
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме орехчета на половинки, заливаме с алкохола и ги оставяме в добре затворен съд на тъмно и хладно място. Така престояват около 6 месеца, като всяка седмица ги разклащаме добре.
Прецеждаме течността през многослойна марля и разреждаме до желания от нас градус с подсладена на вкус вода. Разливаме в сухи бутилки и запушваме добре.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...