Продукти:
• 2 ч. ч. пресни листа от див пелин и няколко клончета
• 1 бутилка коняк
• 4 с.л. захар
• кори от 2 портокала
Начин на приготвяне:
Измиваме добре пелиновите листа, заливаме ги с коняк, захлупваме съда и съхраняваме на тъмно в продължение на 8 дни.
Варим захарта и портокаловите кори в малко вода, докато се разтвори захарта. Охлаждаме, прибавяме изстиналата смес към коняка и прецеждаме добре през тензухена кърпа.
Насипваме ликьора в малки бутилки, като във всяка поставяме по клонче див пелин. Затваряме бутилките добре. Оставяме ликьора да “зрее” 2 месеца.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...