Продукти:
• 2 ч. ч. пресни листа от див пелин и няколко клончета
• 1 бутилка коняк
• 4 с.л. захар
• кори от 2 портокала
Начин на приготвяне:
Измиваме добре пелиновите листа, заливаме ги с коняк, захлупваме съда и съхраняваме на тъмно в продължение на 8 дни.
Варим захарта и портокаловите кори в малко вода, докато се разтвори захарта. Охлаждаме, прибавяме изстиналата смес към коняка и прецеждаме добре през тензухена кърпа.
Насипваме ликьора в малки бутилки, като във всяка поставяме по клонче див пелин. Затваряме бутилките добре. Оставяме ликьора да “зрее” 2 месеца.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...