Продукти:
• 1 л коняк
• настърганата кора от 10 портокала
• 500 г захар
Начин на приготвяне:
Заливаме настърганите портокалови кори с коняка и оставяме да престоят 3 седмици. Прецеждаме и добавяме захарта, разтворена в малко количество вода. Разбъркваме добре, наливаме в стъклени бутилки и плътно ги затваряме.
Оставяме ликьора да престои 4-5 месеца на тъмно и прохладно място.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...