Продукти:
• 5 л водка
• 1 кг ягоди
• 1 кг кайсии
• 1 кг малини
• 1 кг вишни
• 1 кг касис
• 2,5 кг захар
Начин на приготвяне:
В голям стъклен съд нареждаме плодовете по реда на узряване – ягоди, кайсии /без костилките/, вишни, малини, касис. След всеки пласт поръсваме с 500 г захар. През цялото време държим буркана на слънце.
Две седмици след като сме сложили последните плодове, наливаме водката. Затваряме плътно буркана и го прибираме на тъмно и хладно място.
След 1 месец прецеждаме в бутилки, затваряме плътно и държим на тъмно още 3-4 месеца. След това ликьорът е готов за консумация.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...