Продукти:
• 2 кг вишни
• 1 кг захар
• водка /ракия/
• карамфил, канела
Начин на приготвяне:
Изчистваме вишните от костилките и ги насипваме в трилитров буркан. Поръсваме захарта отгоре, добавяме няколко карамфилчета и канела. Завързваме гърлото на буркана с марля и го оставяме на слънце, докато захарта се стопи. Прецеждаме сока и го оставяме в хладилник.
Към вишните добавяме водка или ракия. На 2 л сок наливаме 1 л алкохол. След 15 дни прецеждаме вишните и към този сок прибавяме вишневия, който сме оставили в хладилник.
Наливаме вишновката в бутилки и оставяме да престои – колкото по-дълго, толкова по-приятен вкус придобива напитката.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...