Продукти:
• 1 л водка
• 400 г зелени орехчета
• 400 г захар
• 10 костилки от праскови
• 2-3 карамфил
• 1 щипка канела
Начин на приготвяне:
Срязваме орехчетата на четири и ги заливаме с водката. Оставяме да престоят на слънце 1 месец. Прецеждаме и прибавяме захарта, костилките от праскова, карамфила и канелата.
Разбъркваме, за да се стопи захарта и оставяме сместа да престои още 1 седмица, като всеки ден разклащаме съда.
Накрая прецеждаме и наливаме в стъклени бутилки, които затваряме плътно. Съхраняваме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...