Продукти:
• 1 л водка
• 400 г зелени орехчета
• 400 г захар
• 10 костилки от праскови
• 2-3 карамфил
• 1 щипка канела
Начин на приготвяне:
Срязваме орехчетата на четири и ги заливаме с водката. Оставяме да престоят на слънце 1 месец. Прецеждаме и прибавяме захарта, костилките от праскова, карамфила и канелата.
Разбъркваме, за да се стопи захарта и оставяме сместа да престои още 1 седмица, като всеки ден разклащаме съда.
Накрая прецеждаме и наливаме в стъклени бутилки, които затваряме плътно. Съхраняваме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...