Продукти:
• 600 г захар
• 1 л ракия
• 200 г къпини
• 1 лимон
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Сваряваме сироп от водата и захарта и добавяме в него къпините и сока от лимона, а когато сиропът изстине, наливаме ракията. Затваряме добре. Държим 20 дни на слънце.
Изваждаме плодовете и държим течността на слънце още 20 дни. Прецеждаме и наливаме в сухи бутилки.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...