Продукти:
• 500 мл водка
• 6 с.л. мляно кафе
• 2 ч.ч. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Заливаме кафето с 6 ч.ч. студена дестилирана вода и оставяме да престои 1 денонощие. Прецеждаме, прибавяме ванилията и кипваме нса огъня. Отново прецеждаме, разтваряме захарта и варим десетина минути на слаб огън.
Отстраняваме от огъня и бавно наливаме водката. Отново връщаме на огъня и варим, докато се появи пара. Охлаждаме и наливаме в стъклени бутилки, които затваряме плътно.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...