Кулинарни рецепти » Макарони със зрял боб и броколи

 Макарони със зрял боб и броколи

Продукти:

• 500 г макарони (спирали)
• 400 г сварен бял боб
• 500 г броколи
• 150 г пресни гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. червено вино
• лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Затопляме виното и разтваряме в него зеленчуковия бульон.

Нарязваме гъбите на парченца, пускаме ги в сгорещената мазнина, наливаме малко топло вино и задушаваме десетина минути. Сипваме ситно нарязания чесън и продължаваме да задушаваме, докато гъбите омекнат.

После прибавяме накъсаното броколи, наливаме останалото вино, което трябва да покрие продуктите, и задушаваме, докато зарзавата омекне. Накрая сипваме сварения и отцеден фасул, поръсваме с лют червен пипер и сол и готвим още 2-3 мин.

Разбъркваме така приготвената смес със сварените макарони и поднасяме веднага.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало