Кулинарни рецепти » Панделки с домати и телешко месо

 Панделки с домати и телешко месо

Продукти: (за 4 порции)

· 500г телешко филе
· 3 скилидки чесън
· 3-4 зрели домати
· 3/4 ч.л. сол
· 1/4 ч.л. черен пипер
· 1 1/2 ч.ч. макарони тип панделки
· 3-4 с.л. настърган кашкавал
· босилек

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на пръчици, прибавяме обелените скилидки чесън и запържваме, заедно с чесъна около 15 мин, докато месото порозовее. Изливаме мазнината. Прибавяме ситно нарязаните домати, солта и пипера. Готвим още 5 мин, като бъркаме често.

Сваряваме макароните в подсолена вода, след което ги изплакваме със студена вода и ги отцеждаме. Разпределяме ги в чиниите за сервиране. Отгоре подреждаме месните пръчици и поръсваме със стрит босилек и настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало