Продукти: (за 4 порции)
· 400 г къси макарони
· 3 чушки
· 3-4 домата
· 1-2 скилидки чесън
· 1 глава лук
· 100 г маслини
· 3-4 с.л. зехтин
· 1 дафинов лист
· риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Обелваме доматите, отстраняваме семената и ги нарязваме. Нарязваме чушките на едро. Лука и чесъна нарязваме на дребно и запържваме в сгорещения зехтин. Добавяме чушките и задушаваме 5 мин. Слагаме доматите и дафиновия лист и разбъркваме. Подправяме с риган, черен пипел и сол на вкус.
Варим 20 мин на умерен огън, след което изваждаме дафиновия лист и прибавяме почистените от костилките маслини. Накрая размесваме с макароните.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...