Продукти: (за 4 порции)
· 400 г къси макарони
· 3 чушки
· 3-4 домата
· 1-2 скилидки чесън
· 1 глава лук
· 100 г маслини
· 3-4 с.л. зехтин
· 1 дафинов лист
· риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Обелваме доматите, отстраняваме семената и ги нарязваме. Нарязваме чушките на едро. Лука и чесъна нарязваме на дребно и запържваме в сгорещения зехтин. Добавяме чушките и задушаваме 5 мин. Слагаме доматите и дафиновия лист и разбъркваме. Подправяме с риган, черен пипел и сол на вкус.
Варим 20 мин на умерен огън, след което изваждаме дафиновия лист и прибавяме почистените от костилките маслини. Накрая размесваме с макароните.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...