Продукти: (за 4-5 порции)
· 450 г макарони
· 2 скилидки чесън
· 1 к.ч. зехтин
· 2 ч.ч. белени домати от консерва
· 100 г моцарела
· 2/3 ч.ч. настърган пармезан
· 1/2 ч.л. захар
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Леко задушаваме в загрятия зехтин обеления и нарязан на тънки филийки чесън. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина прибавяме наситнените домати. Готвим като бъркаме, докато зехтинът изплува на повърхността. Подправяме със сол, пипер и малко захар, за да убием възкиселия вкус.
Сваряваме много добре макароните в 3 л подсолена вода. Отцеждаме ги, веднага ги прехвърляме в купа, заливаме със соса, прибавяме нарязаната на кубчета моцарела и наръсваме с настъргания пармезан.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...