Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 1,5 ч.ч. бульон
• 1 с.л. сметана
• 1-2 с.л. брашно
• 2 стръка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето с черен пипер и сол. Смесваме магданозените листенца с половината от маслото и пълним пилето с тази смес. Загряваме останалато масло и изпържваме пилето от всички страни.
Заливаме с топлия булон, захлупваме и задушаваме до омекване, като към края прибавяме сметаната. Изваждаме пилето, сгъстяваме соса с брашното и го сваряваме. Поднасяме пилето украсено с препържени сланинени рулца, а соса сервираме отделно.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...