Кулинарни рецепти » Пилешко с боб по мексикански

 Пилешко с боб по мексикански

Продукти:

• 400 г пилешки филета
• 100 г бекон
• 3 с. л. олио
• 3 скилидки чесън
• 400 мл готов доматен сос
• 2 ч. ч. сварен черен боб
• 1 ч. л. кимион
• 2 чушки
• 1 глава лук
• 100 г кашкавал
• 1 1/2 ч. ч. ориз
• 1/2 ч. л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешките филета на кубчета, бекона – на малки ивички, почистения лук – на ситно, а почистените чушки – на тънки и дълги ивици. Пресоваме чесъна. Сваряваме боба и го отцеждаме от течността. Настъргваме кашкавала на ситно ренде.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него лука и чесъна за 1 мин. Добавяме чушките и готвим 2-3 минути. Сипваме месото и бекона, наръсваме с червения пипер, кимиона и сол на вкус. Разбъркваме и готвим ястието похлупено 10-12 минути.

Заливаме с доматения сос. След 5 минути добавяме боба и оставяме съда на огъня без капак 25 минути.

Отделно сваряваме ориза, разпределяме го по чиниите, поръсваме с кашкавал, а отгоре сипваме от ястието с боба.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало