Кулинарни рецепти » Пилешка кавърма

 Пилешка кавърма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. суха чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното масло. Прибавяме лука, нарязан на тънки филийки и стрит със сол.

Когато лукът омекне, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Прибавяме чубрицата и брашното, размито с малко вода. Варим на умерен огън до омекване на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало