Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 яйце
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го нарязваме на порции. Разбиваме яйцето с брашното и малко сол и разреждаме с вода, за да получим каша с гъстота на палачинково тесто. Потапяме всяко парче месо в тази смес, после в галетата, а след това ги пържим в силно сгорещената мазнина, докато се зачервят от всички страни.
В същата мазнина запържваме 1 с.л. брашно и червения пипер и към тях прибавяме размитото в малко вода доматено пюре. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и прибавяме парчетата панирано пиле. Оставяме ги да се варят около 20 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...