Кулинарни рецепти » Пилешка каша с яйца

 Пилешка каша с яйца

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 150 г брашно
• 2 яйца
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и го накъсваме на малки парченца.

Запържваме брашното в разтопеното масло, докато стане златистожълто, и наливаме толкова от бульона, в който сме варили пилето, колкото е необходимо, за да получим рядка каша. Варим кашата десетина минути на умерен огън, като бъркаме с дървена лъжица.

Прибавяме пилешкото месо заедно с разбитите яйца и доваряваме още няколко минути. Поръсваме готовата каша с черен пипер и подправяме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало