Кулинарни рецепти » Пилешка каша с яйца

 Пилешка каша с яйца

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 150 г брашно
• 2 яйца
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме го и го накъсваме на малки парченца.

Запържваме брашното в разтопеното масло, докато стане златистожълто, и наливаме толкова от бульона, в който сме варили пилето, колкото е необходимо, за да получим рядка каша. Варим кашата десетина минути на умерен огън, като бъркаме с дървена лъжица.

Прибавяме пилешкото месо заедно с разбитите яйца и доваряваме още няколко минути. Поръсваме готовата каша с черен пипер и подправяме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало