Кулинарни рецепти » Пиле с гъби и лук

 Пиле с гъби и лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 300 г гъби
• 3 глави лук
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета, които изпържваме от всички страни в сгорещеното масло. Нарязваме лука и гъбите на ситно и ги слагаме при пилето. Наливаме виното и посоляваме на вкус. Захлупваме и варим около 45 мин на слаб огън.

След това изваждаме пилешките парчета в чиния, а към соса прибавяме сметаната и разбъркваме много добре. Връщаме пилето в соса и варим още 3-4 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало