Продукти:
• 1 кофичка отцедено кисело мляко
• 150 г млечна майонеза
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 5 белтъка от твърдо сварени яйца
• 4 листа от маруля
• 1 с.л. ракия /водка/
• 1 с.л. лимонов сок
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме белтъците на ситно и ги смесваме с настъргания кашкавал, поръсваме ги с ракията и лимоновия сок и ги оставяме да престоят 5-6 мин.
Разбъркваме млякото и майонезата, като прибавяме ситно нарязан копър и сол на вкус. Смесваме всички продукти, разбъркваме и оставяме сместа да престои в хладилник.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...