Продукти:
• 1 консерва сардина в олио
• 1 парче целина
• 1 ябълка
• 2 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. майонеза
• 1 кисела краставичка
• половин ч.л. майонеза
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме сардината от олиото, изчистваме я от костите и я нарязваме на малки парченца.
Обелваме целината, нарязваме я също на малки парченца и я сваряваме в подсолена вода, след което я оставяме да се отцеди.
Обелваме ябълката и я нарязваме на дребно, смесваме я с лимоновия сок, майонезата, черния пипер и солта, разбъркваме и прибавяме сардината и целината. Разбъркваме леко и сервираме коктейла, гарниран с нарязаната кисела краставичка.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...