Кулинарни рецепти » Коктейл от раци

 Коктейл от раци

Продукти:

• 150 г раци
• 120 г майонеза
• 60 г сметана
• 1 с.л. кетчуп
• 1-2 с.л. коняк
• 1/2 с.л. лимонов сок
• половин лимон
• 1 ябълка
• 2-3 листа зелена салата

Начин на приготвяне:

В подготвените за коктейли чаши разпределяме първо обелените и нарязани на малки кубчета ябълки /портокал или грейпрут/, а след това – нарязаните на парченца раци.

Заливаме със смес приготвена от майонезата, половината от сметаната, кетчупа /или доматеното пюре/, коняка и лимоновия сок. Отгоре шприцоваме розички от останалата сметана. От двете страни на розичките слагаме по две три ивички от зелената салата, а околовръст – опашки от раци /или по-големи парчета от раците/. На ръба на чашите закрепваме по 1 лимоново кръгче.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало