Кулинарни рецепти » Топеница

 Топеница

Продукти:

• 15-16 опечени чушки
• 1 кг отцедено кисело мляко
• 250 г сирене
• 4 твърдо сварени яйца
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме опечените чушки на дребно. Прибавяме отцеденото кисело мляко, натрошеното сирене, нарязаните на малки кубчета яйца и счукания чесън.

Наливаме на тънка струйка олиото и разбъркваме много добре. Посоляваме и изсипваме предястието в голяма чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало