Продукти:
• 800 г бяло пилешко месо
• 300 г гъби
• 1 опаковка майонеза
• 2 кофички кисело мляко
• 1-2 с.л. горчица
• 8 с.л. бяло вино
• 1-2 зелени салати
• 60 г краве масло
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо и го нарязваме на тънки ивички. Нарязваме гъбите и ги задушаваме в маслото. Подправяме с черен пипер и сол.
Смесваме майонезата с киселото мляко, виното и горчицата и объркваме много добре.
На дъното на осем чаши за шампанско разстиламе листата от марулята . Върху листата разпределяме нарязаното месо, върху него слагаме задушените гъби и поливаме с майонезената смес. Слагаме чашите в хладилника, за да стегнат продуктите.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...