Кулинарни рецепти » Коктейл от пилешко месо с домати

 Коктейл от пилешко месо с домати

Продукти:

• 300 г пушено пилешко месо
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 ч.ч. доматен сок
• 3 кисели краставички
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Вземаме 4 високи стъклени чаши и натриваме ръбовете им с лимон. Потапяме ги в ситно нарязан магданоз, така че магданозът да полепне по ръбовете.

Обезкостяваме пилешкото месо и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме на малки кубчета краставичките и едното яйце и ги смесваме с пилешкото месо. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, наливаме доматения сок и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и разпределяме сместа в чашите.

Отгоре украсяваме с кръгчета от второто яйце, магданозени клончета и спирала от лимона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало