Кулинарни рецепти » Коктейл от пилешко месо с домати

 Коктейл от пилешко месо с домати

Продукти:

• 300 г пушено пилешко месо
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 ч.ч. доматен сок
• 3 кисели краставички
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Вземаме 4 високи стъклени чаши и натриваме ръбовете им с лимон. Потапяме ги в ситно нарязан магданоз, така че магданозът да полепне по ръбовете.

Обезкостяваме пилешкото месо и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме на малки кубчета краставичките и едното яйце и ги смесваме с пилешкото месо. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, наливаме доматения сок и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и разпределяме сместа в чашите.

Отгоре украсяваме с кръгчета от второто яйце, магданозени клончета и спирала от лимона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало