Продукти:
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 1 к.ч. кисело мляко
• 200 г мариновани гъби
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 маринована червена пиперка
• 1 лимон
• 1-2 с.л ситно нарязан копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме сметаната с киселото мляко и я подправяме на вкус с черен пипер и сол.
Нарязваме гъбите на ивички, отделяме малко за украса, а останалите сипваме в сметаната. Прибавяме едното яйце, нарязано на ситно, и ситно нарязания копър. Разбъркваме и разпределяме сместа в широки стъклени чаши.
Украсяваме с останалите гъби, кръгчета от второто яйце, ивички от чушката и резенчета лимон. Поръсваме малко ситно нарязан копър.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...