Продукти:
• 15-20 сушени печурки
• 2 глави лук
• 2 с.л. олио
• захар, оцет и сол
Начин на приготвяне:
Слагаме гъбите в тенджера под налягане и наливаме с 1 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 15 мин.
Изваждаме гъбите, отцеждаме ги, прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме със ситно нарязания лук, захар, сол и оцет на вкус.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...