Кулинарни рецепти » Задушен овчи врат

 Задушен овчи врат

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1300 г овче месо от врата
• 1 пакетче краве масло
• 100 г домати
• 50 г чесън
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• червен и черен пипер
• риган, сол
• брашно за замазване на капака

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и посоляваме.

Слагаме в пръстен съд и прибавяме маслото, обелените скилидки чесън, нарязаните на дребно домати, брашното, ригана, черния и червения пипер, дафиновия лист, виното и доливаме малко вода.

Захлупваме добре и замазваме похлупака с тесто. Слагаме ястието да се задушава в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало