Продукти:
• 600 г люти чушки /шипки/
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. оцет
• 6-7 скилидки чесън
• копър /магданоз/, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и леко ги запичаме. Отрязваме дръжките им наполовина.
Подреждаме ги в чиния и ги заливаме със заливка, приготвена от настърганите на ситно ренде домати, счукания със сол чесън, олиото, оцета и ситно нарязания копър.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...