Продукти:
• 1 кг кестени
• 1 л прясно мляко
• 300 г краве масло
• 3 с.л. ром
• 1 ванилия
• 150 г пудра захар
• 1 кофичка подсладена сметана
Начин на приготвяне:
Срязваме леко повърхността на кестените, запичаме ги леко във фурната, след което ги варим в млякото, докато омекнат. Изчистваме ги от кожицата и ги прекарваме 2 пъти през месомелачка.
Прибавяме размекнатото масло, рома, ванилията и захарта. Разбиваме на гладка смес, която прекарваме през едро сито. Разпределяме в купички за сервиране и заливаме с разбитата подсладена сметана.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...