Продукти:
• 1 пакетче желатин
• 50 мл вода
• 8 яйца
• 200 г захар
• 400 мл шампанско
• 110 г сметана
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода.
Пет жълтъка и три белтъка затопляме в тенджера на водна баня и разбиваме със захарта. Добавяме шампанското и малко топла вода и бием много енергично до сгъстяване. Изсипваме набъбналия жела-тин и бъркаме, докато се разтвори. Снемаме от огъня и оставяме да изстине.
Останалите пет белтъка обработваме отделно.
Към изстиналата смес слагаме първо белтъчния сняг, а после разбитата сметана. Готовия крем разпре-деляме в стъклени чаши и оставяме в хладилника да се желира, а след около 4 часа поднасяме.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...