Продукти:
• 1 бутилка плодов нектар по избор
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 с.л. ром
• 2 с.л. желатин
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. пудра захар
За гарниране:
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Кристалната захар заливаме с 1 ч.ч. гореща вода и бъркаме докато се разтопи. Прибавяме предварително накиснатия в студена вода желатин и разбъркваме. Ароматизираме с рома, прибавяме нектара, а след това и разбитата с пудра захар сметана. Приготвения крем изсипваме в намазана форма и оставяме в хладилника да се желира.
След това изсипваме готовия крем в подходящ съд и гарнираме с разбитата с пудра захар сметана. За украса можем да използваме съответстващи на нектара плодове от сладко.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...