Продукти:
• 300 г ориз
• 250 мл прясно мляко
• 250 мл вода
• 250 г пудра захар
• 1 лимон
• плодове от сладко
Начин на приготвяне:
Измиваме ориза няколко пъти, заливаме го с вряла вода и го варим 5 мин. След това го отцеждаме, заливаме го със смес от млякото и водата и го доваряваме на тих огън. Изсипваме омекналия ориз в дълбок съд и го оставяме да изстине.
Прибавяме лимоновия сок, настърганата лимонова кора и пудрата захар. /По желание прибавяме 2 с.л. ром или ликьор./ Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намаслена форма. Поднасяме десерта охладен и украсен с отцедени плодове от сладко.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...